Как да изчистим солта от обувките през зимата?

Искате ли да научите тайната за премахване на петната от сол от обувките? Нищо сложно – действайте систематично.

Вредното действие на солта върху обувките

Солта по улиците е почти чист натриев хлорид. Използва се като средство за размразяване на снега и леда, така че улиците и тротоарите да не представляват заплаха за шофьорите и пешеходците. Какво е въздействието на солта върху обувките Ви?

Натриевият хлорид обезцветява както лицевата, така и велурената кожа, като дори и висококачествени обувки могат да се повредят дотолкова, че да не стават за носене. Солта също така променя цвета и качеството на влакната на материалите. Ето защо е толкова важно не само от време на време да почиствате обувките си, но и да ги подготвите предварително за зимния сезон.

1. Предварителни мерки:

  • импрегниране – не забравяйте да импрегнирате кожените обувки преди зимния сезон. Благодарение на това обувките ще бъдат устойчиви както срещу влагата, така и срещу солта, която по-трудно ще проникне във влакната на кожата. Повторете този процес няколко пъти през зимата – оптимално всеки месец – за да се засили ефектът от действието на импрегнанта;
  • вазелин или мазен крем (само за лицева кожа!) – ако все още не сте купили импрегнант, можете да използвате козметичен вазелин или мазен крем, като намажете цялата повърхност на обувките с него. По този начин солта няма да се залепва по лицевата кожа.

2. Почистване:

  • професионални препарати за почистване – в асортимента на нашия онлайн магазин ще намерите професионални почистващи продукти, които ще Ви помогнат да се отървете от упоритата сол по обувките. Не забравяйте обаче да обърнете внимание дали продуктът е универсален или е предназначен за определен тип кожа. Препаратите могат да бъдат различни – за велур, за лачена кожа, за лицева кожа, а също и препарати за обувки с мембрана.
  • Винаги тествайте посочените съвети върху свои собствени обувки. Възможно е описаните методи невинаги да подействат правилно и това може да доведе до повреда на обувките. Помнете, че можете да прилагате описаните в статията съвети и решения единствено на своя собствена отговорност, а текстът по-горе не може да се счита за основание за евентуални рекламации.
Какви обувки подхождат на бял панталон?
Летни обувки, които ще останат в гардероба и няма да остареят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация
Затвори

Моята Количка

Затвори

Wishlist

Recently Viewed

Close

Радвам се да ви видя тук!

Парола ще бъде изпратена на вашия имейл адрес.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our политика на поверителност.

Имаш вече имате акаунт?

Затвори

Затвори

Категория