Как да изберем правилният номер обувки

Точния размер на обувката е в основата на Вашето удобство. Все пак, дължината на стелката и размера на обувката може да се различава при всеки производител, което пък допълнително да ни озадачи при избора на идеалния чифт за нас. Как да измерим големината на стъпалото си, за да изберем правилно номера на обувката си за всяка марка?

По-долу ще ви представим най-лесните начини да намерите точния размер обувки.

Премерете стелката на любими обувки

Със сигурност имате поне един чифт обувки, в които винаги се чувствате комфортно. Причината за това, между другото, е точно подбраният им размер. Те ще ви послужат за мостра. Извадете стелката от тях и измерете дължината ѝ, както и ширината, като измерите разстоянието между най-отдалечените точки и за двете дължини.

Очертайте стъпалото си на лист хартия

Този метод е познат не от днес т.е. да очертаете стъпалото си на хартиен лист А4. Как да го направите най-точно? За по-лесно проследете следните крачки:

  • Пригответе гладък лист с размер А4, молив, линийка или шивашки сантиметър.
  • Стъпнете на листа по чорап средна дебелина. Важно е, да Сте в изправена позиция, за да може натиска на тялото да е разположен равномерно върху цялото стъпало, само така размерите ще са правилни.
  • Обрисувайте стъпалото с молива, като го държите перпендикулярно на листа.
  • Измерете разстоянията на очертанията между най-отдалечените от себе си точки, както на дължина така и на ширина.

Получените резултати са размерите на стъпалото Ви, по които ще се водите, сравнявайки в таблиците размерите за всяка марка, за да подберете точния номер на обувката.

Екпертите съветват

Към тези мерки добавете още 0,3-0,5 см -по този начин ще създадете достатъчно свобода в обувките, за да ви бъдат удобни.

Модерно мъжко облекло
Плетеният елек е хит 2021г подхожда с гумени ботуши

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация
Затвори

Моята Количка

Затвори

Wishlist

Recently Viewed

Close

Радвам се да ви видя тук!

Парола ще бъде изпратена на вашия имейл адрес.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our политика на поверителност.

Имаш вече имате акаунт?

Затвори

Затвори

Категория